MAASTOPYÖRÄILY

Maastopyöräily sopii jokaiselle ikää tai sukupuolta katsomatta. Kiilopään ja Saariselän ympäristöstä löytyy runsaasti ajettavaa niin aloittelijalle kuin konkarillekin.

Lähde ulkoilemaan lähimetsään, virkistymään luontoretkelle tai vauhdikkaammin kuntolenkille – kahdella pyörällä. Pyöräillen pääset pidemmälle, näet ja koet enemmän – läsnä ovat niin maisemat, luonnon äänet kuin tuoksutkin sekä samalla maaston tarjoamat taitohaasteet. Kiilopään ja Saariselän alueella on satoja kilometrejä maastopyöräilyyn soveltuvia retkeilyreittejä, joilla maisemat vaihtelevat vanhoista metsistä avotunturiin. Laajasta reittiverkostosta löytyy jokaiselle sopivaa ajettavaa.

Tiesitkö, että...

  • Suomen Latu Kiilopäältä voit vuokrata käyttöösi perinteisen maastopyörän, fatbiken tai sähköavusteisen fatbiken HINNASTO
  • Kiilopään Minimarketissa on tarjolla erilaisia huolto- ja varaosia kuten sisärenkaita, ketjuja ja ketjuöljyä
  • Pyöriä varten löytyy pesupaikka, huolto- ja säilytystilat sekä työkaluja
  • Kiilopään ilmaisesta viikko-ohjelmasta löytyy myös eritasoisia opastettuja pyöräretkiä

 

Maastopyöräilyyn sopivia reittejä

Maastopyöräilyyn sopivia polkuja lähtee heti Kiilopään pihasta. Pyöräily kuuluu jokamiehenoikeuksiin, joten kansallispuiston ulkopuolella reittinsä voi valita melko vapaasti. Tästä voit ladata kartan kolmelle lähimaastossa kulkevalle omatoimireitille (reittejä ei ole merkitty maastoon).

Kakslauttasenkierros 12,5 km vaativuustaso HELPPO

Kultamaidenkierros 31 km vaativuustaso KESKIVAATIVA

Ruijanpolunkierros 15 km vaativuustaso KESKIVAATIVA

Lataa gpx-reittijälki asettamalla hiiri linkin kohdalle ja klikkaa oikeaa näppäintä. Valitse "tallenna linkki nimellä". Tallenna tiedosto omalle laitteellesi.

GPX Ruijanpolunkierros

GPX Kultamaidenkierros

GPX Kakslauttasenkierros

 

Urho kekkosen kansallispuistossa pyöräily on sallittu maastoon merkityillä ulkoilureiteillä sekä seuraavilla reiteillä: Kakslauttanen-Kopsusjärvi, Niilanpää-Suomunruoktu, Raja-Jooseppi-Anterinmukka, Kemihaara-Peskihaara-Keskipakat, Kemihaara-Mantoselkä, Matkailupalvelureitti: Kemihaara-Rakitsat. Talvipyöräily on sallittua lumipeitteisenä aikana kaikkialla muualla paitsi huolletuilla laduilla.

 

Reittien kulumisseuranta

Suomen Latu seuraa Kiilopään ympäristössä kulkevilla poluilla maastopyöräilyn ja muun liikkumisen aiheuttamia kulumisvaikutuksia. Mittauspisteitä on yhteensä 24 ja niiden avulla seurataan polkujen leveydessä ja syvyydessä tapahtuvia muutoksia vuosittain. Näin mahdollisiin kulumisen aiheuttamiin ongelmiin voidaan puuttua hyvissä ajoin.

MAASTOPYÖRÄILIJÄN ETIKETTI