KIINTORASTIT

Suomen Latu on rakentanut laajan kiintorastiverkoston Kiilopään lähimaastoon Saariselälle. Suunnistajien käytössä on myös Suomen ensimmäinen elektroninen leimausjärjestelmä kiintorasteilla.

Suomen Latu Kiilopään ympäristössä on 20 kiintorastin verkosto. Suunnistajien käytössä on myös Suomen ensimmäinen elektroninen leimausjärjestelmä kiintorasteilla, joka mahdollistaa itsenäisen harjoittelun.

Suomen Latu Kiilopään kiintorastit on suunniteltu siten, että niitä voi käyttää normaaliin suunnistukseen sekä yö-, hiihto- ja pyöräsuunnistukseen.
Talvella kiintorastit voi kiertää lumikenkäillen. Lumikenkäsuunnistuksessa voidaan käyttää samaa karttaa kuin kesällä, sillä laji ei ole riippuvainen latupohjista

Kiilopään kiintorastihanketta on rahoittanut Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Tiesitkö, että…

  • Karttoja saa lainaan Kiilopään vuokraamosta 5 € panttia vastaan. Kartan voi myös ostaa omaksi 5 €/kartta.

MOBO – suunnista mobiilisovelluksen avulla

Suomen Latu Kiilopään kiintorastiverkostoon on liitetty myös MOBO-suunnistuksen mobiilisovellus

MOBO on ilmainen mobiilisovellus, jonka voit ladata älypuhelimeesi sovelluskaupasta helposti. MOBO sopii suunnistukseen yksin tai porukassa – lajiin tutustujille, lajin aloittelijoille tai omatoimisille harjoittelijoille.

Etsi sovelluksesta lähin rata, kalibroi puhelimesi kompassi ja aloita suunnistus. Voit zoomata karttaa näytöltä. Radan lähtöpaikan sijainnin löydät radan info-valikosta. MOBO-rasteilla voit luoda oman ratasi valitsemalla tarjotuista rastivaihtoehdoista haluamasi määrä haluamassasi järjestyksessä.
Leimaa puhelimella lukemalla rastin QR-koodi tai NFC-tarra. Muista välttää liikkumista kielletyillä alueilla, joita ovat esimerkiksi pihamaat, tontit, rautatiet ja viljellyt pellot tai muuten kielletyt alueet.

Ongelmatapauksissa lähetä palautetta MOBO-sovelluksen info-valikon kautta. Luo itsellesi My MOBO -käyttäjätunnus sovelluksen asetuksissa, mikäli haluat seurata suorituksiasi sovelluksen nettisivuilta. MOBO-sovelluksen toiminnot saattavat hieman vaihdella puhelinmalleittain.

mobo.suunnistus.fi