LUMIKENKÄILY

Lumikengillä pääset liikkumaan ja retkeilemään vaihtelevissa maastoissa ilman valmiita reittejä. Lumikenkäily soveltuu kaikenikäisille kulkijoille.

Kiilopäällä lumikengillä tehdään retkiä oppaan johdolla joko avotunturiin tai metsässä kulkien. Tunturin rinteitä kivutessa joutuu töitä tekemään hieman enemmän, mutta se antaa samalla hienon kokemuksen itsensä voittamisessa.

Tiesitkö, että..

  • Suomen Latu Kiilopään viikko-ohjelmassa on opastettuja ja teemoitettuja lumikenkäretkiä. Tiistaina Tähdet ja Kuu iltaretki, keskiviikkona päiväretki lähialueen metsiin ja tuntureille sekä torstaina lumikenkäilemme lähialueen kiintorasteille.
  • Lumikengät voi vuokrata opastetuille retkille tai omatoimiretkille välinevuokraamostamme.

Monipuolisia reittivaihtoehtoja

Suomen Latu Kiilopäältä lähtee erinomaisia lumikenkäilyreittejä:

  • Kiilopään huiputus. Reitti, jonka aikana kiivetään alueen korkeimmalle tunturihuipulle 546 metriin. Kiilopään huipulta on henkeä salpaavan kauniit maisemat Nattastuntureille.
  • Ruijanpolku ja Latvakuru. Matkalla kuljetaan historiallista Ruijanpolkua metsäisissä maisemissa ja taukoa pidetään Latvakurun kodalla jylhien kurun seinämien kohotessa jyrkkinä ylöspäin. Latvakurulta matkaa jatkettaessa noustaan ylös tunturiin, jossa Ahopään huiput tervehtivät kulkijaa. Loppumatka tullaan lumisten tunturikoivujen keskellä, jotka kurkottelevat käppyräisillä oksillaan kohti taivaan sineä.
  • Lasten kanssa. Mukavia lumikenkäilyreittejä lasten kanssa kuljettaviksi ovat luontopolut Kiiruna- ja Poropolku, jotka ovat yhden ja kolmen kilometrin mittaiset. Reittien varrella on opastetauluja, jotka kertovat alueen luontoon liittyvistä asioista. Polut ovat maastoltaan vaihtelevia.