MAASTOPYÖRÄILY

Kiilopään maastopyöräpalveluista ja välinevuokraamosta vastaa Roll Outdoors. Lähde mukaan tutustumaan kansallispuiston upeisiin maastoihin Roll Outdoorsin opastetuille retkille. Lapin upeat tunturimaisemat ja maagiset ikimetsät tarjoavat unohtumattomia pyöräilykokemuksia ikään, kokoon ja taitotasoon katsomatta. Polkua löytyy aloittelijan lähilenkistä vaativan harrastajan pitkiin vaelluksiin. Katso maastopyöräilyn viikko-ohjelma.

Maanantaisin pääset kokeilemaan maastopyöräilyä maksutta Suomen Latu Kiilopään sponsoroimalle yhteislenkille (pyörän vuokra lenkin ajaksi 21e).

Maastopyöräily sopii jokaiselle ikää tai sukupuolta katsomatta. Kiilopään ja Saariselän ympäristöstä löytyy runsaasti ajettavaa niin aloittelijalle kuin konkarillekin.

Lähde ulkoilemaan lähimetsään, virkistymään luontoretkelle tai vauhdikkaammin kuntolenkille – kahdella pyörällä. Pyöräillen pääset pidemmälle, näet ja koet enemmän – läsnä ovat niin maisemat, luonnon äänet kuin tuoksutkin sekä samalla maaston tarjoamat taitohaasteet. Kiilopään ja Saariselän alueella on satoja kilometrejä maastopyöräilyyn soveltuvia retkeilyreittejä, joilla maisemat vaihtelevat vanhoista metsistä avotunturiin. Laajasta reittiverkostosta löytyy jokaiselle sopivaa ajettavaa.

Tiesitkö, että...

  • Suomen Latu Kiilopäältä voit vuokrata käyttöösi perinteisen maastopyörän, fatbiken tai sähköavusteisen fatbiken HINNASTO
  • Kiilopään Minimarketissa on tarjolla erilaisia huolto- ja varaosia kuten sisärenkaita, ketjuja ja ketjuöljyä
  • Pyöriä varten löytyy pesupaikka, huolto- ja säilytystilat sekä työkaluja
  • Kiilopään viikko-ohjelmassa on maanantaisin ilmainen maastopyörälenkki.

MAASTOPYÖRÄILYOPAS 2018

Kartasta löytyy reittikartan lisäksi reittiselostukset ja vaikeusluokitus 11 reitille sekä oleellinen tieto reittien palveluvarustuksesta Saariselän ja Urho Kekkosen kansallispuiston alueelle. Kartalla olevia reittiehdotuksia ei ole erikseen merkitty maastopyöräilyreiteiksi vaan kukin reitti koostuu erilaisten urien ja polkujen yhdistelmästä.

Saariselkä - Maastopyöräilyopas 2018

Maastopyöräilyyn sopivia reittejä

Maastopyöräilyyn sopivia polkuja lähtee heti Kiilopään pihasta. Pyöräily kuuluu jokamiehenoikeuksiin, joten kansallispuiston ulkopuolella reittinsä voi valita melko vapaasti. Tästä voit ladata kartan kolmelle lähimaastossa kulkevalle omatoimireitille (reittejä ei ole merkitty maastoon).

Kakslauttasenkierros 12,5 km vaativuustaso HELPPO

Kultamaidenkierros 31 km vaativuustaso KESKIVAATIVA

Ruijanpolunkierros 15 km vaativuustaso KESKIVAATIVA

Lataa gpx-reittijälki asettamalla hiiri linkin kohdalle ja klikkaa oikeaa näppäintä. Valitse "tallenna linkki nimellä". Tallenna tiedosto omalle laitteellesi.

GPX Ruijanpolunkierros

GPX Kultamaidenkierros

GPX Kakslauttasenkierros

VASTUULLINEN MAASTOPYÖRÄILY

Urho kekkosen kansallispuistossa pyöräily on sallittu maastoon merkityillä ulkoilureiteillä sekä seuraavilla reiteillä: Kakslauttanen-Kopsusjärvi, Niilanpää-Suomunruoktu, Raja-Jooseppi-Anterinmukka, Kemihaara-Peskihaara-Keskipakat, Kemihaara-Mantoselkä, Matkailupalvelureitti: Kemihaara-Rakitsat. Talvipyöräily on sallittua lumipeitteisenä aikana kaikkialla muualla paitsi huolletuilla laduilla.

KESTÄVÄ KEHITYS 

Suomen Latu seuraa Kiilopään ympäristössä kulkevilla poluilla maastopyöräilyn ja muun liikkumisen aiheuttamia kulumisvaikutuksia. Mittauspisteitä on yhteensä 24 ja niiden avulla seurataan polkujen leveydessä ja syvyydessä tapahtuvia muutoksia vuosittain. Näin mahdollisiin kulumisen aiheuttamiin ongelmiin voidaan puuttua hyvissä ajoin.

MAASTOPYÖRÄILIJÄN ETIKETTI

Saariselän ja Kiilopään talvireitit 2018

Talvireitistön ylläpidon ovat mahdollistaneet rahoituksen tai työpanoksen muodossa Elinkeinot ja Kehitys Nordica, Metsähallitus / Urho Kekkosen kansallispuisto, Saariselän alueen Hoito-osuuskunta, Suomen Latu Kiilopää, Saariselän Keskusvaraamo ja Saariselkä MTB.

Saariselkä winter trails on one map!

The winter trails are made possible by Inari Municipal Business & Development Nordica, Urho Kekkonen national park, Saariselkä Nordic Ski, Suomen Latu Kiilopää, Saariselkä Booking, and Saariselkä MTB.