Hae vapaaehtoiseksi kämppäoppaaksi Luirojärvelle 13.6. mennessä.

Suomen Ladun ja Metsähallituksen yhteistyö jatkuu! Nyt haemme syksyksi vapaaehtoisia kämppäoppaita Urho Kekkosen kansallispuistoon Luirojärvelle.

Mitä kämppäoppaalta odotetaan?

Kämppäoppaat toimivat pareittain ja myös haku viikolle voi tapahtua pareittain tai yksin. Yksin hakeville haetaan pari toisesta yksin hakevasta.

Kämppäoppaan päätehtävä on toimia retkeilijöiden tukihenkilönä kansallispuiston ytimessä. Tunnet alueen siten, että osaat arvioida reittisuunnitelmia ja tehdä arvioita mahdollisista muutostarpeista. Pystyt auttamaan varusteiden kanssa, jos tarvitaan pientä korjausta tai kohennusta rinkan säätöjen kanssa. Osaat auttaa kartan ja kompassin käytön kanssa.

Olet siis täysverinen retkeilijä, mutta ymmärrät myös aloittelijan haasteet ja mahdolliset virhearvioinnit varusteissa tai taidoissa. Osaat auttamisen taidon myös englanniksi, koska on todennäköistä, että tulevana kesänä tulee ulkomailtakin matkailijoita Suomeen ja hallitset perusensiaputaidot.

Mikäli aikaa jää ja osaamista löytyy, voi tarvittaessa myös tehdä pikkukorjauksia rakenteissa niissä rajoissa mihin huoltotukikohdasta löytyy tarvittavia työkaluja.

Päivät Luirojärvellä rytmittyvät näin:

9-11 Aamun aloitus: kämppäoppaan päivystys autio-varaustuvan viereisellä tulipaikalla: valmius neuvontaan ja varusteiden tsekkaukseen. Tarkistus, että pihapiiri on kunnossa, kämpät siistinä sekä sauna ja huussit ojennuksessa.

11-18 Vapaata retkeilyä

18-21 Iltanuotio: Ohjaus saunavuoroihin, retkikokemusten vaihtoa, neuvontaa keskustelua retkeilyn haasteista, alueesta, retkietiketistä. Pannu kuumana halukkaille (kahvitarpeet viety huoltotuvalle)

Kämppäoppaan viikko alkaa sunnuntaina iltanuotiosta. Paikalle kannattaa siis siirtyä viimeistään sunnuntaina päivällä. Kämppäoppaan viikko loppuu sunnuntaina aamupäivystyksen jälkeen. Siirtymät Luirojärvelle ovat kämppäoppaan omavastuuaikaa ja tulee huomioida itse omassa ajankäytössä.

Ajankohdat:

  1. Viikko 29.8.-5.9.
  2. Viikko 5.-12.9.
  3. Viikko 12.-19.9.

Kämppäoppaat majoittuvat Metsähallituksen huoltotukikohdassa, joka on muiden tupien lähellä. Tukikohdassa on oma sauna. Tukikohdassa majoitutaan yhdessä tuvassa, joten erillisiä naisten tai miesten nukkumatiloja meillä ei ole tarjota. Yksittäisistä hakijoista niputamme ensisijaisesti sukupuolen mukaan opasparin.

Oppaille maksetaan ruokaraha (11 e/päivä) à Metsähallitus. Tullessa ja lähtiessä on mahdollisuus majoittua Suomen Latu Kiilopään majoituksessa, johon kuuluu myös lähtösauna ja ruoka (tämä tulee ilmoittaa etukäteen Tunturikeskukseen). Matkakuluja ei korvata, lukuunottamatta taksikyytiä välille Kiilopää (Saariselkä/Ivalo)-Aittajärvi (taksiyrittäjä laskuttaa suoraan Metsähallitusta) sekä paluukyyti. Mitään muita matkakuluja ei korvata.

Siirtymiset Luirojärvelle tulee tapahtua siten, että kämppäopas on paikalla oletettuina aikoina.

Hakeminen

Haku kämppäoppaaksi on auki 4.-13.6.2021. Kämppäopaspareille ilmoitetaan opasviikon varmistumisesta 18.6.2021 mennessä. Järjestämme etänä perehdytystilaisuuden oppaille 19.7. ja lähetämme siihen teams-linkin tai vastaavan etukäteen.

Haku kämppäoppaaksi.

Lisätietoja antavat: Tarja Tuovinen /Metsähallitus (tarja.tuovinen@metsa.fi) ja Mervi Savolainen/Suomen Latu (mervi.savolainen@suomenlatu.fi).