OPASTETTUJEN RETKIEN SÄÄNNÖT:

Opastetuille retkille ei ole muita sääntöjä kun ottakaa evästä ja kelin mukaiset ajovarusteet mukaan ja nauttikaa tapahtumasta. Opastetuilla retkillä tullaan pitämään sen verran pitkiä taukoja, että kolean sään vallitessa on syytä ottaa lisävaatetusta mukaan tauoille. Jokaisella tulee olla osallistujalla matkassa  omaan pyörään sopiva sisäkumi. 

OMANA TIIMINÄ OSALLISTUVIEN SÄÄNNÖT SEKÄ PAKOLLISET VARUSTEET:

 1. Tavoitteena on kerätä niin paljon pisteitä kahden päivän ajoiaikoina kun mahdollista. Pisteitä saa käymällä tapahtumakartan osoittamilla rasteilla. Rastien pisteet näet tapahtumakartan rastipisteen lipusta (100, 50 tai 10 pistettä per rasti). 
 2. Tiimin koko on 2-6 henkilöä. Tiimin nimi ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä
 3. Sähköttömät ja sähköpyörät kilapilevat eri sarjoissa. Mikäli tiimissä on yksikin sähköpyörä matkassa, kuuluu tiimi sähköpyöräsarjaan
 4. Jokaisesta tiimistä vähintään yhden henkilön tulee osallistua 15 minuuttia ennen ensimmäisen ajopäivän starttia järjestettävään seikkailuinfoon.
 5. Mahdollisten evakuointien tai muiden ongelmien ratkomisen helpottamiseksi tiimien tulee tehdä ennen kumpaakin ajopäivää alustava ajosuunnitelma, joka palautetaan kisatoimistolle viimeistään ennen kyseisen päivän starttia. Kartat, sekä tussit ajosuunnitelmien tekemiseen saatte kisatoimistolta. Alustavasta ajosuunnitelmasta on kuitenkin sallittua poiketa päivän aikana.
 6. Rasteja voi hakea vain ajoaikana. Ajoaika on perjantaina ja lauantaina klo 9:00 – 18:00. Osallistujien lähtö tapahtuu Kiilopään seikkailukeskukselta kumpanakin aamuna klo 9. Osallistujien on ilmoittauduttava takaisin keskukselle ennen ajoajan päättymistä.
 7. Noudata kartassa näkyviä liikkumisääntöjä, hyviä käytöstapoja sekä Suomen lakia.
 8. Tiimin jäsenien täytyy pysyä näköetäisyydellä toisistaan koko tapahtuman ajan.
 9. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata seikkailutoimikunnan päättämä rangaistus (pistemenetys tai tapahtumasta hylkääminen/osallistumisoikeuden menetys)

Pakolliset henkilökohtaiset varusteet:

 1. Sään mukainen ajovaatetus (Osallistujien tulee luottaa omaan harkintaansa vaatetuksen suhteen, mikäli kaipaat vinkkejä, kysy rohkeasti meiltä. Muista että etenkin tuntureilla sää ja lämpötila voi vaihtua todella nopeasti! 
 2. Pyöräilykypärä, jonka tulee olla päässä ajon aikana
 3. Omaan pyörään sopiva sisäkumi
 4. Tarvittava määrä evästä ja juotavaa ajopäivän ajaksi. Alueella tulee olemaan muutama huoltopiste (paikat ilmoitetaan myöhemmin). Myös alueen palveuita on luvallista käyttää!

Pakolliset joukkuekohtaiset varusteet:

 1. Ensiapulaukku ja avaruuslakana
 2. Matkapuhelin, jossa virta riittää päällä ollessa koko päiväksi. Järjestäjä ottaa osallistujiin tarvittaessa yhteyttä soittamalla / tekstiviestillä, jolloin datayhteyden voi kytkeä pois päältä
 3. pyöränhuoltovälineistöä, vähintään pumppu, työkalu, rengaspaikkarasia. Suosittelemme myös ketjunkatkaisijaa ja ketjulinkkiä, pihtejä sekä mahdollisia muita erikoistyökaluja jos pyörässänne on jotain tavanomaisesta poikkeavaa tekniikkaa.

Muuta huomioitavaa

 • Ajakaa tapahtumassa varovasti! Haavereiden sattuessa evakuointi voi kestää paikasta riippuen hyvinkin pitkään!
 • Tapahtuma-alueella on runsaasti paikkoja, joissa ei ole matkapuhelimen kuuluvuutta. Jos teidän tarvitsee ottaa yhteyttä, hankkiutukaa korkeaan maastonkohtaan, jolloin kuuluvuus yleensä palautuu.
 • Tiimit voivat itse päättää omien ajotaitojensa sekä alustavan reittisuunnitelmansa pohjalta sopivan ajokaluston. Suosittelemme joko hyvälaatuista täysjousitettua maastopyörää tai läskipyörää.