IV Kiilopäähiihto la 24.11.2018

22.08.2018

Suomen Latu Kiilopää järjestää neljännen kerran massahiihtokauden avaavan Kiilopäähiihdon.

Tiedote 13.11.2018. Leutojen olosuhteiden ja lumenpuutteen takia Kiilopäähiihtoa ei ole mahdollista hiihtää suunnitelmien mukaisesti Kiilopään tunturimaisemissa. (Nov 13th Update in English here)

Kiilopäähiihdon kilpasarjat järjestetään Saariselän lumetetulla ensilumenladulla ja siinä yhdistellen hiihtostadionin FIS-latu sekä edestakainen lokakuun puolella avattu ensilumenlatu. Kilpasarjan tarkka pituus tulee olemaan 30-35 km väliltä. Tarkempi reittikartta, matkatieto sekä stadionalueen kartta tullaan julkaisemaan tapahtumaviikolla kun tapahtumaolosuhteet tarkentuvat. Kilpasarjan lähtö- ja maalialue tulee sijaitsemaan Saariselän hiihtostadionilla (Kullanhuuhtojantie 1, 99830 Saariselkä). Hiihtotapa edelleen perinteinen.

Kiilopäähiihdon Fjällräven-retkihiihtoa ei ole olemassa oleviin sääennusteisiin nojautuen mahdollista järjestää suunnitellusti UK-puiston tunturimaisemissa. Sen sijaan tullaan järjestämään retkeilijöille ohjattu Fjällräven-ensilumenseikkailu Kiilopään maastossa. Retki järjestetään olosuhteista riippuen lumikenkä, sauvakävely tai maastosuksiretkenä. Fjällräven-ensilumenseikkailun reitti suunnitellaan olosuhteiden mukaan turvallisuustekijät huomioidaan ja ilmoitetaan tapahtumaviikolla. Ensilumenseikkailun lähtö- ja maalialueena toimii edelleen Suomen Latu Kiilopää (Kiilopääntie 620, 99830 Saariselkä).

Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiviesti tapahtuman muutoksilla. Ilmoittautuneilla on mahdollisuus vaihtaa sarjaa kilpasarjan ja ohjatun retken välillä oman mieltymyksen ja toivomuksen mukaan. Ohjeet sarjanvaihtoon lähetetään muutosinfon mukana. Tapahtumainfoa päivitetään tänne. Seuraa myös Kiilopäähiihdon Facebook-tapahtumaa.

Kiilopäähiihdon järjestäjät pahoittelevat suunnitelmiin tullutta muutosta. Mutta vallitsevalle säätilalle ei yhden hiihtotapahtuman järjestäjät voi paljoakaan vaikuttaa. Järjestelytiimi käärii kuitenkin hihat toteuttaakseen vallitsevissa olosuhteissa mahdollisimman hyvin Kiilopäähiihdon mukaisen hiihtotapahtuman. Tarjoamalla kaksi vaihtoehtoa pyrimme varmistamaan sen, että ilmoittautuneet pääsevät joko kokeilemaan syyskuntoaan hiihtäen tai kokemaan marraskuun lopun kaamoksen tunnelmaa Kiilopään maisemissa.

Ilmoittautumislomakkeessa toistaiseksi vielä alkuperäisen suunnitelman mukaiset tiedot, päivitetään mahdollisimman pian.

Ilmoittaudu Kiilopäähiihtoon tästä. Registration for kiilopäähiihto here.

Kilpasarjojen sekä ohjatun retken lähdöt tapahtuvat klo 9.30.
Tapahtumakeskuksena ja ohjatun retken lähtöpaikkana toimii Suomen Latu Kiilopää (Kiilopääntie 620, 99830 Saariselkä). Kilpasarjan lähtöpaikkana Saariselän hiihtostadion (Kullanhuuhtojantie 1).

Tarkemman tapahtumainfon löydät täältä. Kiilopäähiihto löytyy myös Facebookista.

Ohjattu Fjällräven ensilumenseikkailu-retki (ei ajanottoa).

Kilpasarjat (n. 30-35 km): N20, NYL, N40, N50, N60, M20, MYL, M40, M50, M60.

Osallistumismaksu 50 € / hlö (kaikki sarjat).

Majoitustarjous Kiilopäähiihtoa varten

Kilpasarjalaiset lähdössä matkaan vuonna 2016. Kuva: Sampsa Sulonen

YLE toimittaja Mikko "Peltsi" Peltola osallistuu lauantaina Kiilopäähiihtoon. Perjantaina Pre Ski-illassa Peltsin lisäksi esiintyy lappilainen valokuvaaja Terhi Tuovinen sekä kuulemme UK-kansallispuiston ajankohtaiset uutiset.

Panostamme ohjatun Fjällräven-retken elämyksellisyyteen mielenkiintoisella reitillä ja reitin varren palveluilla.

Retkisarjassa pääsee nauttimaan erämaan tunnelmasta ja rauhasta taukopaikkoja unohtamatta. Kuva: Sampsa Sulonen