TIETOISESTI TUNTURISSA – MINDFULLNESSKURSSI 7.-13.12.2019

17.09.2019

AIKA: 7.-13.12.2019
HINTA: Suomen Ladun jäsenille 670 €/hlö, jaetussa kahden hengen huoneessa. Hinta muille 685 €/hlö. Lisämaksu 1 hengen huoneesta on 70 €.

Hintaan sisältyy:
• kurssin mukainen ohjelma
• hotellimajoitus puolihoidolla (aamiainen, päivällinen)

Tietoisesti Tunturissa -kurssi perehdyttää osallistujan Saariselän monipuoliseen luontoon ja auttaa syventämään luontokokemuksia ohjattujen tietoisen läsnäolon (mindfulness) harjoitteiden avulla. Kurssin aikana perehdytään päivittäin tietoisen läsnäolon perusteisiin ja harjoitteisiin ja tehdään ohjattuja 2-6 tunnin kestoisia retkiä Kiilopään lähimaastoissa. Kurssilla tuodaan myös esiin ja havainnollistetaan luonnon moninaisia hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Kurssilla opitut taidot ovat kurssilaisten hyödynnettävissä niin omassa lähiluonnossa kuin arkisten kiireiden ja vaatimusten kohtaamisessa. 

Tietoisesti Tunturissa -kurssi on tarkoitettu sekä luontokävijöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta tietoisen läsnäolon eli mindfulnessin harjoitteista että sen kokeneille harjoittajille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan luonnon tarjoamia mahdollisuuksia tukea ja tehostaa tietoisen läsnäolon harjoitteita. Aloittelijalle kurssi voi olla ensimmäinen askel sekä luontoretkeilyyn että tietoisen läsnäolon hyödyntämiseen. Päiväretkien liikunta on terveysliikunnan ja aktiivisen terveysliikunnan tasoa. Liikkuminen luonnossa tapahtuu kävellen, lumikenkäillen ja mahdollisesti hiihtäen.

Kurssin vetävät Saariselän alueen hyvin tunteva erä- ja luontopas Esko Turkka sekä mindfulnessohjaaja, lääkäri Kari Varkila. 

Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään kuusi 15.10. mennessä.

                                          -pidätämme oikeuden muutoksiin tarvittaessa