SUOMEN LATU KIILOPÄÄLLE ON MYÖNNETTY GREEN KEY -YMPÄRISTÖMERKKI

Olemme työskennelleet pitkäjänteisesti vastuullisuuden lisäämiseksi. Vastuullisuus on tärkeä osa yrityksemme arvoista. 

Tunnustuksena kehitystyöstä hotellimme on saanut kansainvälisen Green Key sertifikaatin 10.12.2021. Green Key -merkin saanut hotelli on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Ympäristömerkki on kansainvälinen ja se edistää kestävää matkailua. Ympäristösertifioitujen hotellien myötä matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään

Me pidämme huolta luonnosta, ympäristöstä ja asiakkaistamme.

LUONNON HYVINVOINTIA

Kiilopäällä on luonto lähellä ja meille onkin tärkeää huolehtia omalta osaltamme luonnon hyvinvoinnista. Vastaanotosta annamme mielellämme lisää tietoa tarvittaessa.

Muistathan, että olemme Urho Kekkosen kansallispuiston portilla ja kansallispuistoon löytyvät omat säännöt. Lisätietoa löydät Luontoon.fi -sivustolta.

Muista myös noudattaa retkeilijän etikettiä liikkuessasi luonnossa: luontoon.fi/retkietiketti

KIERRÄTYS

Kiilopään pihalla, turvekammi Maahisen vieressä, sijaitsee jätteiden lajittelupiste. Pisteessä on omat ”molokit” paperille, lasille, metallille sekä sekajätteelle. Toivomme, että osallistutte osaltanne lajitteluun.

PYYHKEIDEN JA LIINAVAATTEIDEN VAIHTO

Pyykinpesu kuormittaa luontoa tuottamalla harmaata jätevettä sekä kuluttamalla energiaa. Teemme viikkoasiakkaille huoneisiin välisiivouksen kerran viikossa jonka yhteydessä vaihdamme pyyhkeenne sekä tyhjennämme roskakorinne. Liinavaatteet vaihdamme 7 vrk välein. Mikäli haluatte huonetekstiilinne vaihdettavan useammin, tiedustelkaa sen mahdollisuutta vastaanotosta.

MAALÄMPÖ

Olemme siirtyneet kestävän kehityksen mukaisesti luontoa säästävään maalämpö-energiamuotoon syksyn 2015 aikana.

TUULISÄHKÖ

Kiilopää siirtyi vuonna 2020 käyttämään Loisteen tuottamaan hiilidioksidivapaata tuulisähköä.

SÄHKÖAUTO

Kiilopäälle hankittiin vuoden 2019 lopussa ensimmäinen sähköauto huoltoautoksi.