Kiilopään viikko-ohjelma

Kiilopäällä ei tule aika pitkäksi! Tutustu uusiin ulkoilulajeihin tai lähde retkille Urho Kekkosen kansallispuiston unohtumattomiin maisemiin. Suomen Latu järjestää Kiilopäällä viikoittain opastettuja päiväretkiä,. Retkille voivat osallistua maksutta Suomen Ladun jäsenet ja kaikki Kiilopäällä majoittuvat. Lisäksi ohjelmassa on viikoittain pyöräretki pienestä lisämaksusta.

Ilmoittautuminen retkille edellisenä päivänä klo 21.00 mennessä. Retkien minimiosallistujamäärä on 3 henkilöä.

Retken hinta muualla majoittuville ei Suomen Ladun jäsenille 20€/hlö + välinevuokra tai voit kysyä myös yksityisretken hintaa.

Retket on tarkoitettu yksittäisille asiakkaille. Kysy erikseen tarjousta, jos olet tulossa ryhmän kanssa.

Lisätietoja retkistä antaa pääoppaamme satu.puolakka@suomenlatu.fi.

Opasparkki ma-pe klo 8.30-9.15

Onko sinulla kysyttävää opastetuista retkistä, kaipaatko reittineuvontaa tai vinkkejä omille retkille?

Oppaat ovat paikalla Kiilopään aulassa ma-pe klo 8.30-9.15. Tule rohkeasti juttelemaan ja kysymään retkivinkkejä aamulla ja aina muulloinkin, kun oppaat ovat paikalla!


Retkiohjelma 27.6.-2.7.

Kiilopäällä on MTB-viikko 26.6-2.7. Viikolla ohjelmassa on normaalien maksuttomien viikkoretkien lisäksi paljon erilaista maastopyöräilyohjelmaa, johon voit osallistua lisämaksusta. Osallistuminen yhden päivän MTB-ohjelmaan 35 e/hlö (voit osallistua kaikille päivän lenkeille ja työpajoihin, ei sisällä majoitusta, aterioita eikä saunoja) tai ma-to -ohjelmaan 150 e/hlö. Sunnuntaina pääset tutustumaan maastopyöräilyyn maksuttomassa Tutustu maastopyöräilyyn -päivässä.

Viikko huipentuu Open Fell MTB-tapahtumaan.

SUNNUNTAI 26.6. – Tutustu maastopyöräilyyn -päivä!

klo 10  Maastopyöräilyä vasta-alkajille. Laji tutuksi. Pyörän koon valinta, varusteiden käyttö, pyörän säädöt, ajoharjoittelu. Kesto 2-3 tuntia.

klo 14 Helppo maastopyörälenkki UK-puistoon. Kesto 2 tuntia.

Tutustu maastopyöräilyyn -päivän ohjelma on maksuton, mutta tarvitset retkelle oman tai vuokrapyörän.

Ilmoittaudu retkelle ja varaa vuokrapyörä.

MAANANTAI

klo 10 MTB: Leppoisat metsälenkit. Mukaan juotavaa ja pientä purtavaa. Kaksi lenkkivaihtoehtoa: matka 20-30 km tai 40-60 km, 3-6 h. Ilmoittaudu maanantain MTB-ohjelmaan.

14-15 Kehon ja mielen huoltotuokio luonnossa. Tuokion aikana venytellään, huolletaan kehoa, rauhoitutaan ja tehdään metsämieliharjoituksia ulkona. Maksuton. Ilmoittaudu retkelle.

klo 19 MTB: Pyörän huoltotyöpaja. Opetellaan oman pyörän perushuoltoa.

TIISTAI

10-12 Tiistairetki tunturiin. Opastettu patikkaretki Kiilopään lähituntureilla tai metsissä. Kelin salliessa retki suuntautuu avotunturiin. Opas kertoo retken aikana Urho Kekkosen kansallispuistosta ja luonnosta. Varaa mukaan reppu ja kelinmukaista varavaatetta sekä riittävästi juomaa ja evästä. Kesto max 2 tuntia. Ilmoittaudu retkelle.

klo 10 Helppo MTB-lenkki. Matka yli 10 km, 3-4 h. Ilmoittaudu tiistain MTB-ohjelmaan.

15-20 Savusauna ja purouinti. 12/15 €

KESKIVIIKKO

klo 10   MTB-lenkki UK-puiston tuntureille. Matka 25-30 km 3-6 h. Mukaan juotavaa ja evästä. Ilmoittaudu keskiviikon MTB-ohjelmaan.

klo 19   MTB: Liikkuvuus & venyttely

15-20 Savusauna ja purouinti. 12/15 €

TORSTAI

10-15 Torstairetki tunturiin. Opastettu päiväretki Kiilopään lähituntureilla tai metsissä. Kelin salliessa retki suuntautuu avotunturiin. Opas kertoo retken aikana Urho Kekkosen kansallispuistosta ja luonnosta. Varaa mukaan reppu ja kelinmukaista varavaatetta sekä riittävästi juomaa ja evästä. Kesto 4-5 tuntia. Ilmoittaudu retkelle.

klo 10  MTB: Pyörän säädöt, ajotekniikka, ajoharjoittelu. Helppo 6-8 km pyörälenkki. Ilmoittaudu torstain MTB-ohjelmaan.

klo 10  MTB: Ajotekniikka ja yhteislenkki (ajoteknisesti vaativampi), kevyt 10-20 km lenkki.

15-20 Savusauna ja purouinti. 12/15 €

19-20 Lettuilta. Tule paistamaan oma lettusi avotulella turvekammi Maahisessa. Vain Kiilopäällä majoittuville.

PERJANTAI

10-12.30 Kolmen kurun kierros. Opastettu päiväretki Kiilopään lähituntureilla johdattaa tutustumaan kauniisiin kuruihin eli tunturirinteiden välisiin rotkoihin. Lisäksi retkellä tehdään aavassa tunturimaisemassa muutamia hyvänmielenharjoituksia. Varaa reppuun mukaan tarvittaessa kelinmukaista varavaatetta sekä riittävästi juomaa. Kesto noin 2,5 tuntia. Ilmoittaudu retkelle.

PE-LA 1.-2.7. KIILOPÄÄ OPEN FELL MTB

For mountain biking we have something even better than mountains – our open fells.

Kiilopää Open Fell MTB -tapahtumassa on luvassa opastettuja porukkalenkkejä, savusaunan lempeitä löylyjä, hyvää ruokaa ja pyöräilyhenkistä seuraa! Valinnanvaraa on aloittelijoiden helpoista lenkeistä vaativaan koko päivän ajoon.

Yhden päivän osallistuminen 45 e ja kahden päivän osallistuminen 80 e.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu

Loppukesän retkiohjelma

MAANANTAI

14-15 Kehon ja mielen huoltotuokio luonnossa. Tuokion aikana venytellään, huolletaan kehoa, rauhoitutaan ja tehdään metsämieliharjoituksia ulkona. Maksuton. Ilmoittaudu retkelle.

TIISTAI

10-12 Tiistairetki tunturiin. Opastettu päiväretki Kiilopään lähituntureilla tai metsissä. Kelin salliessa retki suuntautuu avotunturiin. Opas kertoo retken aikana Urho Kekkosen kansallispuistosta ja luonnosta. Varaa mukaan reppu ja kelinmukaista varavaatetta sekä riittävästi juomaa ja evästä. Kesto max 2 tuntia. Ilmoittaudu retkelle.

15-20 Savusauna ja purouinti. 12/15 €

KESKIVIIKKO

16-17.30 Maastopyöräilyn viikkolenkki. Tule kokeilemaan maastopyöräilyä yhteislenkille. Ajamme lenkin Kiilopään lähiympäristössä vaihtelevilla, mutta aloittelijaystävällisillä reiteillä. Lenkin on hinta 5 euroa myös Kiilopäällä majoittuville. Vuokrapyörän lenkille voit varata helposti ilmoittautumisen yhteydessä. Yhteistyössä Roll Outdoors. Ilmoittaudu retkelle ja varaa vuokrapyörä.

15-20 Savusauna ja purouinti. 12/15 €

TORSTAI

10-15Torstairetki tunturiin. Opastettu päiväretki Kiilopään lähituntureilla tai metsissä. Kelin salliessa retki suuntautuu avotunturiin. Opas kertoo retken aikana Urho Kekkosen kansallispuistosta ja luonnosta. Varaa mukaan reppu ja kelinmukaista varavaatetta sekä riittävästi juomaa ja evästä. Kesto 4-5 tuntia. Ilmoittaudu retkelle.

15-20 Savusauna ja purouinti. 12/15 €

19-20 Lettuilta. Tule paistamaan oma lettusi avotulella turvekammi Maahisessa. Vain Kiilopäällä majoittuville.

Keliolosuhteet voivat muuttaa ohjelmaa.

Kiilopää pidättää oikeuden muutoksiin.