LÄNGDSKIDÅKNING 

Suomen Latu Kiilopää har unika förutsättningar för längdskidåkning i vacker fjällnatur. Kiilopää kan sägas vara skidspårens Mekka. Du kan välja att åka längs med de märkta skidspåren eller unna dig en härlig tur på fjället. Kom och upplev något oförglömligt!

Området Suomen Latu Kiilopää och Saariselkä har 190 km märkta skidspår varav 35 km är belysta. Spåren börjar från Suomen Latu Kiilopääs huvudbyggnad. I Urho Kekkonens nationalpark finns 70 km märkta spår. Spåren är förberedda för längdskidåkning i både klassisk och fri stil. 

Visste du att:

  • du får en spårkarta från vår kundtjänst
  • Suomen Latu Kiilopää ordnar guidade dagsturer på fjället (deltagandet är gratis om inget annat nämns)
  • du kan hyra längd- och fjällskidor från vår skiduthyrning.

Fjällskidning

Suomen Latu Kiilopää ligger i hjärtat av ett av Finlands vackraste fjällandskap. Ingången till Urho Kekkonens nationalpark är beläget några meter från Suomen Latu Kiilopääs huvudbyggnad. De guidade skidturerna börjar vid ingången och riktas huvudsakligen till fjällterrängen där det inte finns färdiga spår. 

De veckovisa dagsturerna är gratis om det inte nämns ett pris för turen. På de guidade skidturerna skidar vi i lugn takt, delvis på märkta spår, men även på fjället där det inte finns färdiga spår. 

Om du behöver specialutrustning kan du hyra breda fjällskidor och stavar menade för fjällvandring från vår skiduthyrning. På dagsturerna klarar du dig med vanlig skidutrustning.