Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kiilopään uudet talvireitit avattiin

29.12.2019 30.4.2020

Suomen Latu Kiilopään lähiympäristöön ja Saariselälle avattiin 15.12. uusia fatbike- ja yhteiskäyttöreittejä. Reittejä huoltaa ja ylläpitää Roll Outdoors, joka vastaa myös Kiilopään vuokraamosta.

Avajaispäivänä uusia reittejä oli pyöräilemässä n. 15 hengen iloinen porukka. Mukana oli myös suuri talvipyöräilyn ystävä ja kansallispuistokummi Mikko “Peltsi” Peltola.

”Kiilopään talvipyöräreitit olivat aika syheröisiä. Jos on tottunut aiemmin, että talvimaastopyöräreitit ovat suoraviivaisia, niin tässäpä oli tehty mutkaa rajusti. Se oli hyvä asia. Näki, että reittisuunnittelija oli nähnyt vaivaa ja reitti oli tehty hyvin”, Peltola fiilistelee.

“Reitit on suunniteltu ja rakennettu pyöräilijöitä ajatellen, joten mutkia on tehty tarkoituksella ja korkeuseroja hyödynnetty mielenkiintoisen reitin aikaansaamiseksi”, reittimestari Timo Veijalainen Roll Outdoorsilta kertoo.

Uusia huollettuja talvireittejä on avattu nyt yhteensä n. 50km ja myöhemmin talvella tulee vielä n. 20km lisää. Reitit on suunniteltu yhteistyössä Metsähallituksen kanssa ja yhteistyö heidän kanssaan on toiminut erittäin hyvin. Saariselän alueen Hoito-osuuskunta osallistuu reittien ylläpitokustannuksiin.

“Ajankohtaisen reittitiedon löytää tällä hetkellä nettisivuiltamme, mutta myöhemmin on tulossa vielä Facebook-sivu jota on helpompi päivittää reaaliajassa maastosta käsin reittejä huoltaessa”, Veijalainen jatkaa.