Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Revontulien valokuvauskurssi

13.1 20.1

Opi valokuvaamaan revontulia Kiilopään upeissa maisemissa valokuvaaja Sampsa Sulosen opastuksella. Sampsa on kokenut luonnossa liikkuja ja valokuvaaja, joka toimii myös Suomen Ladun viestinnän suunnittelijana. Hän hallitsee kuvaus- ja kameratekniikan lisävarusteineen ja osaa myös kertoa mitä taitoja ja varusteita tarvitaan, jotta onnistunut kuvausretki tuntureille ja luonnon helmaan on rauhallinen ja miellyttävä kokemus. Revontulia hän on kuvannut sekä Suomen, Ruotsin että Norjan Lapissa, mutta onpa niitä tallentunut kameraan niinkin etelässä kuin Jurmon saarella silloin kun olosuhteet ovat olleet kohdillaan.

Kurssin tavoite

Oppia valokuvaamaan revontulia, tutustua kameran toimintaan ja asetuksiin maisemakuvausta sekä etenkin yö- ja revontulikuvausta ajatellen, oppia käsittelemään kuvia Adobe Lightroom Classic ohjelmistolla.

Kurssilla käydään läpi tarvittavat ja hyödylliset välineet, niiden käyttö onnistuneiden maisema- ja revontulikuvien saamiseksi, sekä opetellaan revontuli- ja maisemakuvien käsittelyä Adobe Lightroom Classic ohjelmalla. Ja tietysti nautimme tunturien tunnelmasta, hyvästä ruoasta, luonnon rauhasta sekä loistavasta savusaunasta ja avantouinnista!

Kurssin kohderyhmä – revontulien valokuvaaminen

Revontuli-, tähti- ja tunturimaisemakuvauksesta kiinnostuneet. Voit olla vasta aloitteleva kuvaaja tai jo kokeneempi kameran käyttäjä, joka haluaa vinkkejä yötaivaan kuvaamiseen ja kuvankäsittelyyn. Kurssi painottuu ensisijaisesti revontulien kuvaamiseen. Hyvä peruskunto on suotavaa muutamien iltojen pidempiä kuvausretkiä ajatellen.

Kurssilaisten varustelista

  • Lämpimät talvivaatteet, päiväreppu, termospullo, otsalamppu (mielellään punaisella valolla varustettu), istuinalusta
  • Hyvät talvijalkineet, kuvausretket tehdään ryhmän toiveista ja lumiolosuhteista riippuen lumikengillä, patikoiden tai hiihtäen
  • Kamera jossa mahdollisuus manuaalisiin säätöihin (aukko, suljinaika, iso), sekä kauko- tai ajastinlaukaisuun. RAW-kuvaustila ja valovoimainen laajakulmaobjektiivi ovat hyödyksi!
  • Kamerajalusta on ehdottomasti suositeltava, mutta ilmankin voi pärjätä esimerkiksi tukemalla kameran repun päälle
  • Tietokone ja Adobe Lightroom Classic ohjelmisto (7 päivän kokeiluversio käy), jos haluaa osallistua täysipainoisesti kuvankäsittelyluennoilla. HUOM. Adobella on kaksi versiota Lightroomista, toinen on optimoitu tableteille ja toinen tietokoneille käytämme kurssilla tietokoneversiota joka on Lightroom Classic. Monet käsiteltävistä tekniikoista ovat kuitenkin sovellettavissa muihin kuvankäsittelyohjelmiin.

Kurssin luentoaiheita

  • Revontulikuvaajan perusvälineet (kamera, objektiivit, jalustat, kaukolaukaisimet)
  • Valotuksen perusteet (aukko, suljinaika, herkkyys)
  • Kuvaustekniikka ja asetukset maisema- ja etenkin revontulikuvauksen näkökulmasta
  • Kuvankäsittely (Adobe Lightroom Classic), perusteet ja revontulikuvien käsittely
  • Erikoistekniikat (time-lapse, star trails, image stacking)

Muuta huomioitavaa

VALITETTAVASTI KURSSI EI TOTEUDU KOSKA ILMOITTAUTUNEITA EI OLLUT TARPEEKSI

Hinta

720€ /hlö. Hinta sis. kurssin mukaisen ohjelman, 7 vrk majoituksen 2 hengen hotellihuoneessa (1 hengen huone lisämaksusta 70 €) ja täysihoidon.

Lisätiedot ja varaukset myyntipalvelusta

kiilopaa@suomenlatu.fi tai (016) 670 0700

Pidätämme oikeuden muutoksiin.