Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tietoisesti tunturissa Kiilopäällä

14.6.2020 @ 08:00 19.6.2020 @ 17:00

TIETOISESTI TUNTURISSA KIILOPÄÄLLÄ

Luontoretkeilyn kokemukset ja tietoisen läsnäolon (mindfulness) harjoitteet lisäävät koettua hyvinvointia ja parantavat mielen työrauhaa. Yhdistelmänä ne toimivat toisiaan vahvistaen. Mindfulnesstehostetut luontokokemukset ovat syvällisempiä ja monipuolisempia ja vastaavasti mindfulnessharjoitukset luonnossa helpompia.

Kurssi soveltuu sekä kokeneille että aloitteleville luontoretkeilijöille. Samoin siitä hyötyvät sekä jo pidempään mindfulnessia harjoittaneet ja ne, joille menetelmä on aivan uusi. Kurssi ei ole lääketieteellinen eikä sillä käsitellä sairauksia tai niiden ehkäisyä.

Viiden kurssipäivän aikana etenemme tietoisuustaitojen perusteista kohti hieman vaativampia mielenhallinnan keinoja.  Tarkoituksena on antaa kurssilaisille valmiudet tietoisuustaitojen itsenäiseen jatkoharjoitteluun ja herättää kiinnostus syvällisempään menetelmään perehtymiseen. Päivien teemat ja niihin liittyvät harjoitteet esitellään jokaisen kurssipäivän aamuna, jonka jälkeen tehdään päiväretkiä Kiilopään lähiluontoon. Retkien etapeilla tehdään itsenäisesti aamulla opittuja mindfulnessharjoitteita.

Päiväretket edellyttävät fyysistä kykyä liikkua helpoilla reiteillä 3-6 tuntia kestäviä retkiä. Retkillä hyödynnetään Kiilopään lähialueilla olevia valmiita päiväretkireittejä, mutta osa retkistä suuntautuu merkittyjen polkujen ulkopuolelle mielenkiintoisiin ja näyttäviin luontokohteisiin. Hyödynnämme harjoituksissa alueen monimuotoista ja ainutlaatuista luontoa ja haemme päivän teemaan sopivat reitit ja hiljentymiskohteet.

Tietoisesti Tunturissa kurssin vetäjät ovat luonto- ja eräopas Esko Turkka, jolla on vuosien kokemus liikuntaterveyden edistämisestä niin harrastajien kuin kilpaurheilijoidenkin parissa. Esko on toiminut sekä kasvattajana että opettajien kouluttajana ja on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Toinen vetäjä, mindfulnessohjaaja Kari Varkila on paitsi lääketieteen tohtori myös MBA ja kokenut yritysjohtaja. Useiden vuosien ajan hän on kouluttanut johtajia ja asiantuntijoita jaksamaan kiireisessä ja haastavassa työelämässä.

Saapumispäivänä 14.6. voi majoittua klo 15 alkaen. Päivällinen on klo 17-19 ja kurssin esittelytilaisuus 19.30. Varsinaiset kurssipäivät ovat ma-to ja huoneiden luovutus on perjantaina klo 10 mennessä. Yksityiskohtaisempi kurssiohjelma ja muut ohjeet lähetetään ilmoittautuneille kurssin varmistuttua viimeistään 1.5.2020.

Suosittelemme, että varaat matkasi Kiilopäälle vasta, kun olet saanut vahvistuksen kurssin toteutumisesta. Lisäpäiviä Kiilopäälle voi tiedustella varattaessa kurssia tunturikeskukselta.

Hinta: Suomen Ladun jäsenille 360 €/hlö ja muille 375 €/hlö. Hintaan kuuluvat ohjelman mukaiset opastetut harjoitukset ja päiväretket su-to sekä majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, täysihoito ja saunat ohjelmaan merkittyinä aikoina. Yhden hengen huone lisämaksusta 70 €.

LISÄTIEDOT JA VARAUKSET: kiilopaa@suomenlatu.fi tai 016-6700700.

Kiilopää pidättää oikeudet muutoksiin.