Opastetut ryhmät

Kiilopään Tunturihaasteeseen voit ilmoittautua joko itsenäiseksi kulkijaksi tai opastettuun ryhmään. Tee valintasi ilmoittautumisessa olevasta valikosta.

Opastettuihin ryhmiin paikkoja on rajoitettu määrä (10 hlö/ryhmä), jotta kokemus säilyy hyvänä. Kaikki ryhmät kokoontuvat Kiilopäällä sunnuntaina ja lähtevät maastoon maanantaina.

Haaste 7

Ryhmä vaeltaa Luirojärven kierroksen seitsemässä päivässä matkasta nautiskellen. Päivämatkat ovat 10-24 kilometriä. Luirojärvellä yövytään kaksi yötä. Halutessasi voit pitää Luirolla välipäivän tai lähteä kelin salliessa mukaan valloittamaan Sokostin. Ryhmän oppaat ovat Suomen Ladun vapaaehtoisia vaellusoppaita. Paluupäivä maastosta on sunnuntai.

Haaste 4

Ryhmä vaeltaa Luirojärven kierroksen reippaampaa tahtia neljässä päivässä. Päivämatkat ovat 15-25 kilometriä. Ryhmä yöpyvät Luirojärvellä yhden yön. Ryhmän oppaat ovat Suomen Ladun vapaaehtoisia vaellusoppaita. Paluupäivä maastosta on torstai.

Aloittelijoiden haaste

Aloittelijoiden vaelluksen reitti on lyhyempi ja helpompi kuin muiden Tunturihaasteen vaellusryhmien reitit. Maastossa yövytään neljä yötä: 1. yö Kiilopää, 2. yö Suomunruoktu, 3. yö Lankojärvi 4. yö Rautulampi. Paluupäivä maastosta on torstai.

Haaste 2 | Juoksuhaaste

Ryhmä kulkee Luirojärven kierroksen kahdessa päivässä light packing -hengessä. Matkaa taitetaan juosten ja reippaasti kävellen. Päivämatkat ovat n. 40 kilometriä. Osallistuminen juoksuvaellukselle edellyttää aiempaa kokemusta pitkistä päivämatkoista ja polkujuoksusta. Ryhmän oppaat ovat Suomen Ladun vapaaehtoisia polkujuoksuohjaajia.

Joogahaaste

Aksana Kurolan vetämällä joogavaelluksella kuljetaan Luirojärven kierros seitsemässä päivässä ja pysähdytään vaeltamisen lomassa tekemään jooga-, meditaatio ja luontoyhteysharjoituksia.

Suomen Ladun jäsenyhdistykset

Kokoa latuyhdistyksestäsi vaellusporukka tapahtumaan ja me järjestämme ryhmällesi oman vaellusoppaan! Lisätiedot ja latuyhdistysten ryhmien ilmoittautuminen mervi.savolainen@suomenlatu.fi.