Joogavaellus Kiilopään Tunturihaasteessa

Lähde mukaan joogavaeltajien ryhmään Kiilopään Tunturihaasteeseen.

Suomen Ladun järjestämä vaellustapahtuma Kiilopään Tunturihaaste vie osallistujansa opastetuille vaelluksille Urho Kekkosen kansallispuistoon. Joogavaeltajien ryhmänä kuljemme Luirojärven kierroksen seitsemässä päivässä ja pysähdymme vaeltamisen lomassa tekemään jooga-, meditaatio ja luontoyhteysharjoituksia. Joogavaelluksella nautimme niin matkasta kuin perillä olon tuntemuksesta. Leirissä tunnelmoimme kuljettua päivää ja valmistaudumme huomiseen.

Vaelluksen kesto on 7 vuorokautta ja matkaa reitillä on 75-90 km. Vaellus alkaa ja päättyy Kiilopäältä. Päivämatkat ovat noin 10-24 kilometriä ja reitillä on nousuja ja laskuja.Jokainen osallistuja tuo mukanaan omat retkeilyvarusteet ja ruuat. Vaelluksella majoitutaan omissa teltoissa ja valmistetaan omat ruuat keittimillä. Varusteita on myös mahdollista vuokrata Kiilopäältä.Kiilopään Tunturihaaste joogavaeltajille on suunnattu hyväkuntoisille pidemmistä vaelluksista kiinnostuneille, joilla on aiempaa kokemusta yhden tai parin yön retkistä. Vaelluksen aikana pysähdymme tekemään jooga, meditaatio, hengitys- ja luontoyhteysharjoituksia sääolojen mukaan luonnossa.

Aloitamme lauantaina 2.9.2022 klo 16 yhteisellä aloituksella, jossa ovat mukana kaikki Tunturihaasteeseen osallistuvat. Illan aikana tutustumme toisimme, saunomme ja teemme joogaharjoituksen. Yön vietämme teltoissa Kiilopäällä.

Sunnuntaina aloitamme vaelluksen yhteislähdöllä klo 10 ja palaamme Kiilopäälle seuraavana lauantaina 9.9. Siellä saamme nauttia hyvin ansaitusta savusaunasta, maukkaasta ateriasta ja palauttavasta joogatuokiosta. Halutessasi voit varata yöksi majoituksen Kiilopäältä. Luirojärvellä vietämme kaksi yötä, jolloin pääsemme myös saunomaan. Luirolla voi pitää vapaa päivän tai käydä nousemassa Sokostille.

Luirojärven kierros

Luirojärven kierros on Urho Kekkosen kansallispuiston klassikkovaellus.

Urho Kekkosen kansallispuiston helmi Luirojärvi sijaitsee puiston keskiosissa, Sokostin upeissa maisemissa.  Sokosti on Itä-Lapin korkein tunturi. Luirojärven rannalla on ollut autiotupa ainakin 1700-luvulta alkaen. Tänä päivänä tupia on useampikin, ja lisäksi kulkijaa ilahduttaa avoin sauna.

Seitsemän päivän tahtia etenevän joogavaellusryhmän päivämatkat ovat 10-24 kilometriä. Luirojärvellä yövytään kaksi yötä. Halutessasi voit pitää Luirolla välipäivän tai lähteä kelin salliessa mukaan valloittamaan Sokostin. Tulopäivä Kiilopäälle on lauantai ja maastoon lähdetään sunnuntaina. Ennen vaellukselle osallistumista on hyvä olla jonkun verran kokemusta rinkan kantamisesta ja hyvä peruskunto. Yöpymispaikat ovat Suomunruoktu, Tuiskukuru, Luirojärvi (2 yötä), Lankojärvi ja Rautulampi.