Retkeily Urho Kekkosen kansallispuistossa

Suomen Latu Kiilopää sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston kainalossa, avotunturialueen reunalla. Kiilopäätä ympäröi mainio merkittyjen retkeilyreittien, latujen ja talvipolkujen verkosto. Kiilopäältä käsin voit tehdä päiväretkiä ja usean päivän vaelluksia niin jalan kuin suksillakin. Kiilopään ja Saariselän alueella on satoja kilometrejä maastopyöräilyyn soveltuvia reittejä, joilla maisemat vaihtelevat vanhoista metsistä avotunturiin.

Kiilopään ympäristössä on myös täyspitkä frisbeegolfrata, kymmeniä Suomen Ladun ylläpitämiä geokätköjä ja kiintorastirata. Kiilopään tunnelmallinen savusauna ja talviuintipaikka Kiilopurossa takaavat täydellisen rentoutumisen retkipäivän jälkeen.

Kiilopään omistaa maamme suurin ulkoilujärjestö Suomen Latu, joka edistää vastuullista ulkoilua – kaikkina vuodenaikoina. Järjestön tavoitteena on, että kaikki löytäisivät mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta.

Suomen Latu järjestää Kiilopäällä viikoittain opastettuja päiväretkiä ja muuta ohjelmaa. Viikko-ohjelman opastetuille retkille voivat osallistua maksutta Kiilopäällä majoittuvat ja kaikki Suomen Ladun jäsenet. Voit myös tulla arkiaamuisin Kiilopään päärakennukselle tapaamaan Suomen Ladun oppaita, kysymään päivän ohjelmasta tai pyytämään retkivinkkejä omia retkiä varten.

Retkeily Urho Kekkosen kansallispuistossa on vaivatonta, sillä vuokraamostamme Kiilopäältä löydät myös kaikki retkeilyvälineet: rinkat, teltat, makuupussit keittimet ja riippumatot. Talvisin tarjolla on perinteisen ja vapaan suksia, tunturi- ja metsäsuksia, lapsi- ja tavara-ahkioita,  otsalamppuja sekä lumikenkiä ja liukulumikenkiä. 

Suomen Latu Kiilopään asiakkaana saat etuhintaan Outdoor Active -palvelun Pro-jäsenyyden: saat 10 euroa pois ensimmäisen vuoden hinnasta koodilla KIILOPAA2. Tämän sivun reitit on tallennettu Outdoor Active -palveluun, joten saat Pro-jäsenenä niistä enemmän irti. Lue ohjeet: Miten toimin, kun minulla on Kilopään alennuskoodi?

Retkeily Urho Kekkosen kansallispuistossa