Kiilopää – retkeilijän ja tunturivaeltajan paratiisi

Suomen Latu Kiilopää sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston kainalossa, avotunturialueen reunalla. Kiilopäätä ympäröi mainio merkittyjen reittien, latujen ja talvipolkujen verkosto. Kiilopäältä käsin voit tehdä päiväretkiä ja usean päivän vaelluksia niin jalan kuin suksillakin. Kiilopään ja Saariselän alueella on satoja kilometrejä maastopyöräilyyn soveltuvia reittejä, joilla maisemat vaihtelevat vanhoista metsistä avotunturiin.

Kiilopään ympäristössä on myös täyspitkä frisbeegolfrata, kymmeniä Suomen Ladun ylläpitämiä geokätköjä ja kiintorastirata. Kiilopään tunnelmallinen savusauna ja talviuintipaikka Kiilopurossa takaavat täydellisen rentoutumisen retkipäivän jälkeen.

Kiilopään omistaa maamme suurin ulkoilujärjestö Suomen Latu. Suomen Latu edistää kaikenikäisten ulkoilua ja liikunnallista elämäntapaa – kaikkina vuodenaikoina. Järjestön tavoitteena on, että kaikki löytäisivät mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta.

Suomen Latu järjestää Kiilopäällä viikoittain maksuttomia ja kaikille avoimia päiväretkiä. Näille viikko-ohjelman opastetuille retkille saavat osallistua niin Kiilopäällä kuin muuallakin majoittuvat. Voit myös tulla arkiaamuisin Kiilopään päärakennukselle tapaamaan Suomen Ladun oppaita, kysymään päivän ohjelmasta tai pyytämään retkivinkkejä omia retkiä varten.

Suomen Ladun vuokraamosta Kiilopäältä löydät myös kaikki retkeilyvälineet: rinkat, teltat, makuupussit keittimet ja riippumatot. Talvisin tarjolla on perinteisen ja vapaan suksia, tunturi- ja metsäsuksia, lapsi- ja tavara-ahkioita,  otsalamppuja sekä lumikenkiä ja liukulumikenkiä. 

Varaa välineet ja retket