Päiväretket Kiilopäältä

Kiilopäältä lähtee kuusi nimettyä ja merkittyä rengasreittiä, joista löytyy sopivan mittainen jokaiselle. Lyhin on kilometrin kierros, parilla on pituutta 5–6 kilometriä, kaksi tietää reilun kymmenen kilometrin taivallusta ja pisin on mitaltaan yli 20 kilometriä. Päiväretket Kiilopäältä ovat suosittuja aktiviteetteja kesäkaudelle, jotka sopivat myös perheille. Ja kaikkein suosituinta on patikoida Kiilopään huipulle ja palata samaa reittiä takaisin. Tästä kertyy neljä kilometriä.

Vasapolku, Poropolku, Kiirunapolku, Luulammen lenkki ja Ahopään kierros on merkitty ruskeilla noin kämmenen kokoisilla muovineliöillä. Kullakin rengasreitillä on oma tunnuskuvionsa. Purot ylitetään siltoja pitkin ja kosteat maastonkohdat on pitkostettu tai sorastettu. Rautulammen kierros on merkitty korkein ristiviitoin ja se on muita vaativampi.

Kansallispuiston alueella on myös monia tulistelupaikkoja sekä erilaisia yöpymismahdollisuuksia pidempiä retkiä varten. Lähimmät tulipaikat ovat Kiilopuron tulipaikka, Sivakkaoja ja Luulampi. Kiilopäällä on myös Latvakurussa oma lukittu kota, jota vuokrataan pientä huoltomaksua vastaan asiakkaisen käyttöön.

Merkittyjen polkujen lisäksi kannattaa huomata, että Kiilopää on monen muunkin retkeilyreitin solmukohdassa. Jos nimetyt rengaspolut ovat jo tuttuja, voit mainiosti hakea uusia näkymiä yhdistelemällä muita retkeilyreittejä itsellesi sopivan mittaiseksi. Lisätietoa muista reiteistä löytyy esimerkiksi Kiilopään retkeilyoppaasta.

Päiväretket Kiilopäältä