Vaellusreitit Urho Kekkosen Kansallispuistossa

Tunturimaan rauha, vaihteleva luonto ja kattava polkuverkosto houkuttelevat tuhansittain vaeltajia palaamaan kerta toisensa jälkeen Urho Kekkosen kansallispuistoon. Vaellus Urho Kekkosen Kansallispuistossa on elämys, joka pitää ainakin kerran elämässä kokea! Kiilopään ympäristön polut riittävät monipäiväisiin vaelluksiin. Syvemmällä Koilliskairassa odottavat Sokosti, Paratiisikuru, Anterinmukka ja muut tarunhohtoiset unelmat.

Vaikka Kiilopäällä ja UK-puistossa on valtavasti merkittyjä retkeilyreittejä, kansallispuiston suurin elämysarvo on laajuudessa ja erämaisuudessa. Päiväretki antaa paljon, yön yli -retki enemmän, ja usean päivän vaellus kaikkein eniten.

Vaellus reittien ulkopuolella Urho Kekkosen kansallispuistossa

Vaeltaminen reittien ulkopuolella voi kuulostaa vaativalta, mutta sitä se ei tavallisesti ole. Toki suunnistustaitoa täytyy olla enemmän kuin merkityillä taipaleilla pysytellessä, mutta Urho Kekkosen kansallispuiston pohjoisosassa autiotupien väleillä kulkee varsin selvät polut.

On kuitenkin ymmärrettävä, että risteyksissä ei ole viittoja, ja kun polku esimerkiksi ylittää soisen puronotkon, neulasmatto katkeaa ja hajaantuu ennen kuin jatkaa jälleen. On seurattava karttaa ja kompassia, ja GPS, älypuhelin tai rannetietokone voi olla mukana antamassa lisätukea suunnistukseen.

Kunkin tuvan pihassa on puiset viitat osoittamassa lähtösuuntaa seuraaville tuville.

Vaellus Urho Kekkosen kansallispuistossa

Vaellukset Kiilopään lähialueella

Erämaavaellukset