Harrastusmahdollisuudet Kiilopäällä ovat monipuoliset ja sopivat koko perheelle.

Suunnistus 

Kiilopään ympäristössä on 18 rastin kiintorastiverkosto, jonka aloituspiste on päärakennuksen  takana koilliskulmalla. Välinevuokraamosta voit vuokrata kompasseja ja ostaa kiintorastikartan. 

Suunnistusradat 

  • A-rata 15 rastia, 12,3 km rata, jolla on muutama pidempi rastiväli 
  • B-rata 10 rastia, 8,3 km 
  • C-rata 7 rastia, 5,4 km 
  • D-rata 5 rastia, 3,6 km, hyvä rata suunnistuksen aloittamiseen tai taitojen kertaamiseen. 

MOBO-mobiilisuunnistus 

Kaikki 18 kiintorastia ovat löydettävissä myös puhelimeen ladattavan MOBO-sovelluksen avulla. 

Latausohjeet ja lisätietoa

Geökätköily

Geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää, jossa haetaan toisten harrastajien piilottamia geokätköjä puhelimen, gps-laitteen tai kartan avulla. Kätköjen etsiminen sopii kaikenikäisille ulkoilijoille. Parhaimmillaan geokätköily on mukavaa ulkona liikkumista yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Kehon lisäksi geokätköily pistää myös mielen raksuttamaan!

Kiilopään lähiympäristössä on kymmeniä Suomen Ladun ylläpitämiä geokätköjä. Vuokraamossa on lainattavissa GPS-laitteita, joihin  on ladattuna Suomen Ladun ylläpitämät kätköt Kiilopään lähimaastossa. Voit kysyä myös Kiilopään oppailta vinkkejä miten päästä uuden harrastuksen alkuun.

Northern Lights GeoTour on 12 geokätkön sarja Saariselän ja Kiilopään maisemissa. Kätköt vievät sinut revontulten maailmaan, esitellen sekä tietoa että tarinoita tämän pohjoisen ilmiön taustalla. Kätköt on rakennettu vapaaehtoisvoimin eri kätköilijöiden toimesta.

Frisbeegolf

Kiilopään upeisiin tunturimaisemiin sijoittuva frisbeegolfrata tarjoaa hienot puitteet kokeilla frisbeegolfia. Kokeneemmat heittäjät pääsevät harjoittelemaan väylillä lähipeliä. Väylät 1-6 ovat erittäin sopivia aloittelijoille, perheille ja lapsille. Tämän lenkin voi pyörähtää  vaikka useampaan kertaan. Väylästä 7:stä eteenpäin löytyy kaikille taitotasoille haasteita: on pitkiä väyliä, pieniä veden ylityksiä sekä vaikeita heittolinjoja. Ja mitkä maisemat!

Voi lainata maksutta kiekkoja vuokraamosta.

Harrastusmahdollisuudet Kiilopäällä

Tutustu myös Kiilopäällä järjestettäviin aktiviteetteihin.