Meillä Kiilopäällä liputetaan kestävän matkailun puolesta! Siitä kertovat Green Key -ympäristömerkki ja se, että olemme Sustainable Travel Finland -polulla.

Mutta mikä neuvoksi, Kiilopää kun on kaukana kaikesta? Helsingistä on Kiilopäälle yli 1000 kilometriä ja Oulustakin lähes 500.

Suosittelemme vieraillemme kunkin tilanteen mukaista, mahdollisimman ympäristöystävällisen kulkutavan valitsemista. Luonto kiittää, kun matkustat maata pitkin junalla tai vaikkapa kimpassa henkilöautolla. Jos taas valitset lentomatkailun, tsekkaa, voisiko matkan hiilijalanjäljen kompensoida. Jokaisella valinnalla on merkitystä.

Kiilopäälle pääsee maata pitkin:

Juna + linja-auto-yhdistelmällä

Rovaniemen rautatieasemalta on Kiilopäälle 260 km (VR juna-aikataulut). Rovaniemen rautatieasemalta kulkee linja-autovuoroja Kiilopäälle päivittäin.

Linja-autolla

Linja-autoaikataulut Matkahuollon sivuilta. Katso reitit Rovaniemi-Kiilopää tai Ivalo-Kiilopää.

Omalla autolla tai kimppakyydillä

Nelostieltä eli E75-tieltä käännytään Kakslauttasen kohdalla itään, Kiilopääntielle (nro 9695). Matkaa risteyksestä Suomen Latu Kiilopään pihaan on 6 km.

sekä tietenkin myös:

Lentäen

Ivalon lentokenttä sijaitsee 46 km pohjoiseen Kiilopäältä. Finnair lentää Ivaloon ympäri vuoden. Kaikilta ja kaikille Finnairin lennoille liikennöi lentokenttäbussi Kiilopäälle.

Lentokenttäbussia liikennöi Eskelisen Lapin Linjat.

mikäli tarvitset paikalliskyyditystä, löytyy alueelta myös:

Taksipalveluita

Lähin taksiasema on Saariselällä, 16 km pohjoiseen Kiilopäältä. Lisätietoja Saariselän takseista ja kuljetuspalveluista löydät Inari-Saariselkä Matkailun sivuilta.