Kiilopään alue on retkeilijän paratiisi.
Sen huomasi aikanaan myös Suomen Ladun järjestöväki, joka ihastui alueen upeaan luontoon ja vaellusmahdollisuuksiin. Alueelle vedettiin tie Kakslauttasesta vuonna 1964, samana vuonna siirrettiin alueelle ensimmäiset vaatimattomat rakennukset ja avattiin Kiilopään koulutuskeskus. Suomen Latu Kiilopää oli perustettu. Nimet ovat vaihtuneet vuosikymmenten aikana: koulutuskeskuksesta tuli eräkeskus ja eräkeskuksesta tunturikeskus. 2000-luvun alkuvuosina omistajan brändi haluttiin esiin ja nimeksi vakiintui Suomen Latu Kiilopää.

Tätä nykyä Kiilopää on Lapin-matkailun ehdoton helmi: Suomen Latu Kiilopäällä voit aktiivilomailla ja rentoutua tunturien syleilyssä ja nauttia erämaan rauhasta ja puhtaasta luonnosta.


Kiilopäältä löytyy nykyisin hotelli- ja mökkimajoituksen lisäksi myös luontohotelli Auhto sekä leirintä- ja caravanalue. Kammiravintola tarjoaa paikallisia herkkuja ja maankuulu savusauna Kiilo-ojan rannalla palauttaa päivän hiihto- tai patikkaretkeltä.

Ja ne retkeilymaastot. Aivan Suomen Latu Kiilopään päärakennuksen vieressä sijaitsee portti unohtumattomaan Urho Kekkosen kansallispuistoon. Pihapiiristä lähtee niin helppoja kuin vaativia reittejä, ympäri vuoden, kaikille eri tavoin liikkuville, hiihtäjille, patikoijille, maastopyöräiljöille, polkujuoksijoille… Suomen Latu Kiilopään erikoisuus ovat päivittäiset opastetut retket. Ja jos omat välineet puuttuvat, niin välinevuokraamosta löytyy laadukkaat ulkoiluvälineet kesään ja talveen päiväksi tai pidemmäksi aikaa.

Tutustu monipuoliseen tarjontaamme ja varaa lomasi jo tänään!

MITEN PERILLE?

Suomen Latu Kiilopää sijaitsee Saariselän tunturialueella aivan Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa, 16 kilometrin päässä Saariselän keskuksesta ja 46 kilometrin päässä Ivalon lentokentältä. Kiilopäälle on Helsingistä yli 1 000 kilometriä – ja Oulustakin 500. Kannustamme silti vieraitamme saapumaan maata pitkin on Kiilopäälle.

Juna tuo eri puolilta Suomea Rovaniemelle, josta pääsee päivittäin linja-autolla Kiilopäälle asti. Luonnollisesti myös autolla pääsee. Jos maata pitkin liikkuminen ei ole vaihtoehto, niin lentäen pääsee toki helposti Ivaloon ja sieltä lentokenttäbussilla suoraan Suomen Latu Kiilopään pihaan. Kiilopää on kaukana, mutta hyvin saavutettavissa. Kokeile vaikka itse.


Lue lisää