Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kiilopäähiihtoviikko

3.12.2022 11.12.2022

Kiilopäähiihto avaa hiihtokauden Saariselän ja Kiilopään upeissa tunturimaisemissa 10.12.2022. Tule tunturiin jo tapahtumaa edeltävällä viikolla! Retkeile talvisessa luonnossa, hio hiihtotekniikkasi ja voitelutaitosi huippuunsa ja avaa talvipyöräilykausi Kiilopään talvipoluilla. Nauti päivän päätteeksi savusaunan lempeistä löylyistä ja pulahda tunturipuroon.

KIILOPÄÄHIIHTOVIIKON MAJOITUSTARJOUKSET

Mökissä

Hirsimökki 2-4 henkilölle 110 e/vrk. Sisältää liinavaatteet, pyyhkeet ja lähtösiivouksen.

Lapinmökki 2-4 henkilölle 100 e/vrk. Sisältää liinavaatteet, pyyhkeet ja lähtösiivouksen.

Hotelli Niilanpäässä:

95 e/hlö/2 vrk jaetussa kahden hengen huoneessa. Sisältää aamiaisen runsaasta noutopöydästä, liinavaatteet ja pyyhkeet.

Tarjoukset voimassa 3.-11.12.2022, koskee vain uusia varauksia.

Lisätiedot ja varaukset: kiilopaa@suomenlatu.fi tai 016 6700 700.

Kiilopäähiihtoviikon ohjelma

Kaikki Kiilopäähiihtoviikon retket ja hiihtotekniikkakoulut ovat maksuttomia Kiilopäällä majoittuville. Jos ryhmissä on tilaa, myös muualla majoittuvat voivat osallistua hiihtotekniikkakouluihin ja retkille. Retket, hiihtotekniikkakoulut ja voitelutyöpajat 30 e/hlö muualla majoittuville. Kysy lisätietoja mervi.savolainen@suomenlatu.fi.

Ilmoittaudu retkille ja hiihtokouluihin


La 3.12.

klo 16 Global Fatbike Day ja talvipyöräilykauden avajaiset. Rento yhteislenkki, tulistelua ja tikkupullien paistamista. Kesto 2-3 tuntia. Tarvitset retkelle läskipyörän.


Su 4.12.

klo 10 Umpihankiretki Sivakkalaavulle. Oppaan johdolla pääset nauttimaan umpihankihiihdosta merkittyjen reittien ulkopuolella. Tarvitset retkelle tunturisukset tai liukulumikengät. Kesto noin 3 tuntia.


Ma 5.12.

klo 10 Opastettu lumikenkäretki Kiilopään huipulle. Otamme kaamoksen vastaan ja nautimme vuoden viimeisestä auringonlaskusta Kiilopään huipulla. Kesto n. 3 tuntia. Tarvitset retkelle lumikengät.

klo 15 Talvipyöräilyn yhteislenkki. Rento pyörälenkki Kiilopään talvipoluilla. Kesto 2 tuntia. Tarvitset retkelle läskipyörän.


Ti 6.12.

klo 8 Lipunnosto ja lippulaulu

klo 10 Itsenäisyyspäivän umpihankiretki. Oppaan johdolla pääset nauttimaan umpihankihiihdosta merkittyjen reittien ulkopuolella. Tarvitset retkelle tunturisukset tai liukulumikengät. Kesto 4-5 tuntia.

klo 15-20 Savusauna ja purouinti. Saunavuorot: klo 15–16.30, 16.30–18 ja 18–19.30. Liput hotellin vastaanotosta. Lippuja voi varata aikaisintaan viikkoa ennen saunavuoroa. Hinta 12 e Kiilopäällä majoittuville ja Suomen Ladun jäsenille, normaalihinta 15 e. Hinta 12 e Kiilopäällä majoittuville.

klo 18 Maamme-laulu Kiilopään lumikirkolla. Lähtö pääoven edestä klo 17.55.

klo 17-19 Itsenäisyyspäivän buffet Kiilopään ravintolassa. Hinta 25 e/hlö.


Ke 7.12.

klo 10-11.30 Perinteisen hiihdon tekniikkakoulu. Kertaamme perinteisen hiihtotavan tekniikat ja lähdemme maastoon opettelemaan lisää. Keskitymme erilaisten maastonkohtien lukemiseen ja oikean hiihtotekniikan valintaan. Harjoittelemme myös hiihdon rytmitystä ja taloudellisuutta. Oppimisen ja innostuksen tueksi saat vinkkejä myös omatoimiseen harjoitteluun.

klo 13-14.30 Perinteisen suksien voitelutyöpaja. Voitelutyöpajassa perehdytään perinteisen suksien voiteluun ja voidellaan omat sukset asiantuntijan opastuksella.

klo 16-18 Peltsin talvipyöräilylenkki. Rento yhteislenkki Kiilopään talvipoluilla Kiilopäähiihdon kummin Mikko Peltsi Peltolan kanssa. Kesto 2 tuntia. Tarvitset retkelle läskipyörän.

klo 15-20 Savusauna ja purouinti. Hinta 12 e Kiilopäällä majoittuville.


To 8.12.

klo 10-11.30 Luisteluhiihdon tekniikkakoulu. Jos haluat tutustua luisteluhiihdon saloihin, tämä on siihen oikea paikka. Opettelemme luistelusuksen käyttöä monipuolisin harjoittein. Lisäksi harjoittelemme luisteluhiihdon perustekniikoita eli kuokkaa, wassbergia ja mogrenia. Hiihtokoulussa saat vinkkejä myös välineistä, harjoittelusta ja turvallisuudesta. Aiempaa kokemusta luisteluhiihdosta ei vaadita, mutta kokeneempikin hiihtäjä hyötyy kurssin opeista.

klo 13-14.30 Luistelusuksien voitelutyöpaja. Voitelutyöpajassa perehdytään luistelusuksien voiteluun ja voidellaan omat sukset asiantuntijan opastuksella.

klo 20 Otsalamppuretki lumikengillä. Sään salliessa bongataan revontulia ja ihaillaan tähtitaivasta. Retken kesto 1-2 tuntia. Tarvitset retkelle lumikengät.


Pe 9.12.

klo 10 Peltsin umpihankiretki. Hiihdämme Kiilopäähiihdon kummin Mikko Peltsi Peltolan kanssa Latvakurulle. Tarvitset retkelle tunturisukset tai liukulumikengät. Retken kesto noin 4 tuntia.

klo 15-20 Savusauna ja purouinti. Hinta 12 e Kiilopäällä majoittuville.


La 10.12.

KIILOPÄÄHIIHTO. Ilmoittaudu


Välineet retkille vuokraat kätevästi Kiilopään vuokraamosta.

Kiilopää pidättää oikeudet muutoksiin.