Kiilopäähiihto X

14.12. - 14.12.

Kiilopäähiihto kulkee Urho Kekkosen kansallispuiston maisemissa.

Kiilopäähiihto avaa hiihtokauden pohjoisissa tunturimaisemissa. Vuoden pimein hiihtotapahtuma järjestetään jo kymmenennen kerran!

Kiilopäähiihdossa on sarjat retkihiihtäjille ja kilpahiihtäjille.

Ilmoittaudu Kiilopäähiihtoon!

Reitit:

  • 40 km perinteinen tai vapaa. Kilpahiihdon reittiin on tullut pieni muutos johtuen hyvästä lumitilanteesta. Heti lähdön jälkeen reitti nousee Ahopäälle, josta laskeudutaan Laanilaan. Laanilassa hiihdetään 3 kierrosta Kuutamolatua ja palataan Kiilopäälle Rönkönlammen ja poroportin kautta. Huoltopisteet ovat Laanilassa ja poroportilla. Reitti Kiilopää-poroportti (huolto, 3 km)-Laanila (huolto 10 km)-Kuutamolatu (huom! 3 kierrosta myötäpäivään)-Laanila (huolto 18 ja 26 km)-poroportti (huolto 41 km)-Kiilopää. Katso reitti kartalla.
  • Retkihiihto n. 18 km (ei ajanottoa). Reitti kulkee Niilanpään kautta Sivakkaojalle ja mutkittelee Kiiloselän upeissa ikimetsissä.

Hiihtotapa

  • 40 km: perinteinen ja vapaa hiihtotapa.
  • Retkihiihdon latu on moottorikelkalla ja latuhöylällä tehty kapea perinteinen erämaalatu. Hiihtotapa on perinteinen (tavalliset perinteisen sukset). Retkisarjan reitti on kokonaan valaisematon, ota otsalamppu mukaan!

Ohjelma

Kiilopäähiihtoviikko 9.-14.12.2024

Retkeile talvisessa luonnossa, hio hiihtotekniikkasi ja voitelutaitosi huippuunsa työpajoissa ja avaa talvipyöräilykausi Kiilopään talvipoluilla. Kiilopäähiihtoa edeltävällä Kiilopäähiihtoviikolla on monipuolista ohjelmaa hiihtämisen ja ulkoilun ystäville. Varaa majoitus Kiilopäältä ja tule tunturiin koko viikoksi!

Siirry takaisin sivun alkuun