Syysvaellus Kiilopäällä

Miten perille?

Kaikki polut vievät Kiilopäälle

Helsingistä on Kiilopäälle yli 1000 kilometriä ja Oulustakin lähes 500. Kuinka päästä perille ja kauanko matkassa kestää? Onneksi Kiilopäälle pääsee monin eri tavoin!

Suosittelemme vieraillemme kunkin tilanteen mukaista, mahdollisimman ympäristöystävällisen kulkutavan valitsemista. Liputamme kestävän matkailun puolesta ja siitä kertovat Green Key -ympäristömerkki ja se, että olemme Sustainable Travel Finland -polulla.

Suomen kartta

Kiilopäälle pääset

Juna + linja-auto-yhdistelmällä

Rovaniemelle saakka pääset junalla. Katso VR junien aikataulut täältä.  Rovaniemen rautatieasemalta on Kiilopäälle 260 km ja rautatieasemalta kulkee linja-autovuoroja Kiilopäälle päivittäin. Katso linja-autot täältä. Muista valita kohteeksi ”Kiilopää (Inari)”

Linja-autolla

Katso linja-autoaikataulut täältä. Muista valita kohteeksi ”Kiilopää (Inari)”. Katso reitit Rovaniemi-Kiilopää tai Ivalo-Kiilopää.

Omalla autolla tai kimppakyydillä

Nelostieltä eli E75-tieltä käännytään Kakslauttasen kohdalla itään, Kiilopääntielle (nro 9695). Matkaa risteyksestä Suomen Latu Kiilopään pihaan on 6 km.

Tarvittaessa myös lentäen

Ivalon lentokenttä sijaitsee 46 km pohjoiseen Kiilopäältä. Finnair lentää Ivaloon ympäri vuoden. Katso täältä Finnairin lennot. Kaikilta ja kaikille Finnairin lennoille liikennöi lentokenttäbussi Kiilopäälle. Lentokenttäbussia liikennöi Eskelisen Lapin Linjat.

Luo sinulle sopivin matkaketju

Erilaisia matkaketjuja voit suunnitella osoitteessa opas.matka.fi

Mikäli tarvitset paikalliskyyditystä, löytyy alueelta myös taksipalveluita

Lähin taksiasema on Saariselällä, 16 km pohjoiseen Kiilopäältä. Lisätietoja Saariselän takseista ja kuljetuspalveluista löydät Inari-Saariselkä Matkailun sivuilta.

Sähköautojen lataus

Kiilopäällä on myös sähköautojen latausmahdollisuus!

Latauspaikat (4kpl) sijaitsevat päärakennuksen eteläpäädyssä. 

  • Päivälataus 4 tuntia 15€ kerta
  • Yölataus klo 20-08 25€ kerta

Huom! Muut pistoketolpat/paikat eivät ole sähköautojen lataukseen.

Latauspalvelun varaukset hotellin vastaanotosta 016-6700 700.

Siirry takaisin sivun alkuun