Kesän aktiviteetit

Kiilopään kesä on täynnä tekemistä!

Kiilopää Adventures

Retkeily, polkujuoksu ja maastopyöräily

Retkeily  ja polkujuoksu Urho Kekkosen kansallispuistossa on vaivatonta, sillä reittivaihtoehtoja löytyy aina merkityistä reiteistä suunnistustaitoa vaativiin reitteihin. Kiilopäältä lähtee kuusi nimettyä ja merkittyä rengasreittiä, joista löytyy sopivan mittainen jokaiselle. Lyhin on kilometrin kierros, parilla on pituutta 5–6 kilometriä, kaksi tietää reilun kymmenen kilometrin taivallusta ja pisin on mitaltaan yli 20 kilometriä. Suosituin reitti on kiivetä Kiilopään huipulle ja palata samaa reittiä takaisin. Tästä kertyy neljä kilometriä.

Polkujuoksijoille reittejä löytyy pitkälle kansallispuiston sisäosiin, jonne voi tehdä myös pidempiä polkujuoksuvaelluksia. Lähireittejä löytyy erittäin helpoista poluista aina teknisempiin ja taitoa vaativiin polkuihin.

Maastopyöräily Urho Kekkosen kansallispuistossa sopii jokaiselle ikää tai sukupuolta katsomatta. Tunturikeskuksen lähiympäristön merkityillä reiteillä eksymistä ei tarvitse pelätä, ja sopivaa pyöräiltävää riittää niin aloittelijalle kuin kokeneelle. Toisaalta rauhallisesti edeten ja varsinkin sähköavusteisella pyörällä nautit tuntureista vaikka kuntoilu olisi jäänyt vähäiseksi.

Kansallispuistossa pyöräily on sallittu ainoastaan merkityillä reiteillä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta sekä muutamalla muulla erikseen määritellyllä polulla. Huomioithan, että UK-puistossa reitin pitää olla kokonaan merkitty ollakseen ajamiseen sallittu. Maasto kuluu erittäin helposti, joten on tärkeää pysyä reiteillä pyöräillessä eikä leventää niitä.

Maastopyöräily Kiilopäällä kesällä Syysvaellus Kiilopäällä
Polkujuoksu Kiilopäällä

Suunnistus, geokätköily ja frisbeegolf

Geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää, jossa haetaan toisten harrastajien piilottamia geokätköjä puhelimen, gps-laitteen tai kartan avulla. Kätköjen etsiminen sopii kaikenikäisille ulkoilijoille. Parhaimmillaan geokätköily on mukavaa ulkona liikkumista yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Kiilopään lähiympäristössä on kymmeniä Suomen Ladun ylläpitämiä geokätköjä. Helpointa geokätköily on puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Lue lisää geokätköilysovelluksista.

Kiilopää Advetures vuokraamosta on myös lainattavissa GPS-laitteita, joihin  on ladattuna Suomen Ladun ylläpitämät kätköt Kiilopään lähimaastossa.

Kiilopäällä pääsee kesäaikana harjoittelemaan suunnistusta 18 rastin kiintorastiverkostolla. Helpointa suunnistus on puhelimeen ladattavan Mobo-sovelluksen avulla, josta löytyy koko rastikartta. Karttoja ja kompasseja saa myös Kiilopää Adventures vuokraamosta. 23.7. Kiilopäällä järjestetään myös Lapin Susien iltarastit.

Frisbeegolf on mukavaa ajanvietettä ystävien tai perheen kesken. Kiilopäältä löytyy 19 väyläinen frisbeegolf-rata, josta löytyy väyliä niin aloittelijoille kuin enemmän lajia harrastaneille. Väyliä löytyy sekä pitkiä että lyhyitä ja haastetta saadaan myös vesistön ylityksistä. Kesällä 2024 radalla on muutostöitä, joten radat 1 ja 2 eivät ole toistaiseksi käytössä. Kiekkoja saat lainaksi Kiilopää Adventures vuokraamosta, avoinna päivittäin klo 9 – 15.

Frisbeegolfin pelaaja Kiilopään ympäristössä kesällä Frisbeegolfin pelaaja Kiilopään ympäristössä kesällä
Polkujuoksu Kiilopäällä
Siirry takaisin sivun alkuun