Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Talvivaelluskurssi

10.4.2021 17.4.2021

Tutustu vaeltamiseen hohtavien keväthankien aikaan!

Talvivaelluskurssilla opit talviretkeilyn perustaitoja ja osallistut kahden yön talvivaellukselle Urho Kekkosen kansallispuiston huikeissa tunturimaisemissa.  

Kurssin aluksi vietetään 4 päivää Kiilopäällä ja tehdään päiväretkiä ympäröiville tuntureille. Torstaina pakataan ahkiot ja suunnataan maastoon. Reitti suuntautuu itään, kohti puiston suuria erämaita. Osallistujat suunnittelevat reitin kurssilla opitun perusteella ja säätilan, lumitilanteen ja osallistujien kunnon huomioon ottaen. 

Kurssin aikana harjoitellaan muun muassa

  • Ahkion vetämistä suksilla
  • Erilaisten suksimallien valintaa 
  • Eri polttoaineilla toimivien retkikeittimien käyttöä
  • Suunnistusta talvisessa tunturissa
  • Turvallisten ja kiinnostavien reittien suunnittelua 
  • Talviretkeilyn turvallisuutta 

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu jonkin verran retkeilleille harrastajille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan talvisessa erämaassa kulkemiseen. Oppaan johdolla vaellukselle lähteminen on turvallista ja hauskaa. Kurssin jälkeen osallistujat osaavat suunnitella ja toteuttaa turvallisen vaelluksen talvisissa olosuhteissa.

Varusteet

Normaalin retkeilyvarustuksen lisäksi osallistujat tarvitsevat talviolosuhteisiin soveltuvan teltan, makuupussin ja makuualustan, tunturisukset sekä mahdollisesti ahkion. Kurssin osallistujat saavat Kiilopään välinevuokraamosta varusteita 15 prosentin alennuksen. Vuokraamon valikoimassa on mm. telttoja, rinkkoja, ahkioita ja vaellussuksia.

Hinta

Suomen Ladun jäsenille 745 €/hlö, muille 765 €/hlö.

Hinta sisältää kurssin mukaisen ohjelman ja opastuksen, majoituksen kahden hengen hotellihuoneessa la-to (yhden hengen huone lisämaksusta 70 euroa), täyshoidon Kiilopäällä la-to ja lounaan Kiilopäällä lähtöpäivänä. Vaelluspäivien aikana osallistujat vastaavat omasta ruokahuollostaan.

LISÄTIEDOT JA VARAUKSET MYYNTIPALVELUSTA:  kiilopaa@suomenlatu.fi  tai 016-670 0700.

Kurssi järjestetään Suomen Latu Kiilopään ja Railo Outdoorin yhteistyönä. 

Tarkempia tietoja kurssin sisällöstä ja vaelluksen ohjelmasta saat joko soittamalla eräopas Mika Railolle 040-667 1055, tai lähettämällä sähköpostia mika@railo.net.

Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on 6 henkilöä 10.3.2021 mennessä. Maksimihenkilömäärä, joka kurssille voidaan ottaa on 20 henkilöä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.